Polityka serwisu

POLITYKA PRYWATNOŚCI

POLITYKA COOKIES

POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA




POLITYKA PRYWATNOŚCI


    1. Dane osobowe klientów serwisu styl-sklep.pl , są wykorzystywane wyłącznie:
      a) do celów związanych z realizacją złożonego zamówienia,
      b) w przypadku jeżeli klient wyrazi zgodę, w celu informowania go o nowych usługach, produktach oraz promocjach oferowanych przez sklep styl-sklep.pl.
      Podanie przez klienta danych osobowych oraz wyrażenie przez niego zgody na ich przetwarzanie jest warunkiem koniecznym do realizacji zamówienia.
    2. Dane osobowe klientów sklepu, nie są udostępniane innym podmiotom ani organizacją.
    3. Powierzone nam dane osobowe są zabezpieczone i przechowywane zgodnie z określonymi przepisami prawa, a w szczególności zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997 r. poz. 133 nr 883 z późn. zm.).
    4. Każdy klient ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, w tym prawo do darmowej możliwości ich edycji lub usunięcia.
    5. Podmioty prowadzące działalność gospodarczą, w szczególności architekci, dekoratorzy wnętrz, tapeciarze, firmy remontowe itp., mogą udostępnić swoje dane kontaktowe za pośrednictwem strony styl-sklep.pl. W tym celu zobowiązane są do wypełnienia i przesłania na adres e-mail sklepu oświadczenia o wyrażeniu zgody na umieszczenie swoich danych na stronie internetowej sklepu (wzór do pobrania). Po otrzymaniu stosownego oświadczenia, przed jego publikacją zostanie ono poddane weryfikacji przez pracownika sklepu. Każdy z ww. podmiotów ma prawo dostępu do swoich danych osobowych, w tym prawo do darmowej ich edycji lub usunięcia.


POLITYKA COOKIES


W trosce o bezpieczeństwo i wygodę zakupów informujemy, że poruszając się po stronie wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez sklep plików cookies.

    1. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
    2. Pliki cookies przechowywane będą w celach utrzymania sesji użytkownika w ramach serwisu, dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników i tworzenia statystyk oglądalności serwisu.
    3. W ramach Serwisu mogą być stosowane trzy zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies), „stałe” (persistent cookies) oraz cookies podmiotów zewnętrznych.
    4. W każdym czasie można dokonać zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
    5. Informujemy, że ograniczenie stosowania plików „cookies” może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej i uniemożliwić poprawne działanie sklepu internetowego.


POLITYKA BEZPIECZEŃSTWA


Nasza strona posiada certyfikat RapidSSL. Certyfikat SSL służy do szyfrowania danych przesyłanych w internecie między użytkownikiem, a serwerem. Rozpoznasz go widząc żółtą kłódkę i https:// w przeglądarce.

UWAGA: Logowanie na konta w serwisu odbywa się wyłącznie poprzez protokół SSL.


Pytania i uwagi dotyczące ochrony danych osobowych prosimy przekazywać mailowo lub pisemnie.
Copyright © 2009-2017 styl-sklep.pl - wszelkie prawa zastrzeżone.